Pasta Boursin

Een simpele pasta Boursin met kip uit de airfryer.

Totale tijd30 minutenRating
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minuten
Ingrediënten
 400 g Penne
 1 Kippenbouillonblokje
 4 Kipdijfilets
 125 g Gerookte Spekreepjes
 1 Rode Paprika
 1 Rode Ui
 120 g Boursin Cuisine
 125 ml Kookroom
 Pijnboompitten
 Grana Padano
Marinade
 1 eetlepel Olijfolie
 2 theelepel Oregano
 1 theelepel Kerriepoeder
 ½ theelepel Knoflookpoeder
 Peper en Zout
Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje.
Wrijf de kipdijfilets hiermee in en laat even rusten.

2

Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui.

3

Rooster de pijnboompitten en zet apart.

4

Bak de gerookte spekjes uit en schep deze op een keukenpapiertje.

Bereiding
5

Bak de kipdijfilets in 12 minuten goudbruin in de airfryer op 180 graden.

6

Kook de pasta met het bouillonblokje. Giet af en zet apart.

7

Bak de rode ui in het vet van de spekjes. Voeg na 5 minuten de Boursin en kookroom toe en breng het geheel aan de kook.

8

Voeg de paprika toe en roer na 5 minuten de gekookte pasta erdoor.

9

Snij de gebakken kipdijfilets in reepjes of blokjes en roer dit er doorheen.

10

Breng op smaak met peper en zout en garneer met pijnboompitten en Grana Padano.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 g Penne
 1 Kippenbouillonblokje
 4 Kipdijfilets
 125 g Gerookte Spekreepjes
 1 Rode Paprika
 1 Rode Ui
 120 g Boursin Cuisine
 125 ml Kookroom
 Pijnboompitten
 Grana Padano
Marinade
 1 eetlepel Olijfolie
 2 theelepel Oregano
 1 theelepel Kerriepoeder
 ½ theelepel Knoflookpoeder
 Peper en Zout

Aanwijzingen

Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje.
Wrijf de kipdijfilets hiermee in en laat even rusten.

2

Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui.

3

Rooster de pijnboompitten en zet apart.

4

Bak de gerookte spekjes uit en schep deze op een keukenpapiertje.

Bereiding
5

Bak de kipdijfilets in 12 minuten goudbruin in de airfryer op 180 graden.

6

Kook de pasta met het bouillonblokje. Giet af en zet apart.

7

Bak de rode ui in het vet van de spekjes. Voeg na 5 minuten de Boursin en kookroom toe en breng het geheel aan de kook.

8

Voeg de paprika toe en roer na 5 minuten de gekookte pasta erdoor.

9

Snij de gebakken kipdijfilets in reepjes of blokjes en roer dit er doorheen.

10

Breng op smaak met peper en zout en garneer met pijnboompitten en Grana Padano.

Notes

Pasta Boursin