Rijst Salade

Super frisse salade met rauwe groente, kip en rijst.

Totale tijd30 minutenRating
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minuten
Ingrediënten
 200 g Pandanrijst
 1 Kippenbouillonblokje
 4 Kipdijfilets
 3 Tomaten
 1 Avocado
 1 Rode ui
 100 g Mais
 1 Limoen
 Peterselie
 Bieslook
 2 eetlepel Chilisaus
 Grana Padano
Marinade
 1 eetlepel Olijfolie
 2 theelepel Oregano
 1 theelepel Kerriepoeder
 ½ theelepel Knoflookpoeder
 Peper en Zout
Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje.
Wrijf de kipdijfilets hiermee in en laat even rusten.

2

Snijd de tomaat en de avocado in blokjes en snipper de rode ui.

3

Rasp de schil van 1 limoen en hak de bieslook en peterselie fijn.

Bereiding
4

Kook de rijst met het bouillonblokje. Giet af en laat 10 minuten rusten.

5

Bak de kipdijfilets in 12 minuten goudbruin in de airfryer op 180 graden.

6

Meng de tomaat, mais, rode ui, zest, bieslook en peterselie met de chilisaus.

7

Snij de gebakken kipdijfilets in reepjes of blokjes en roer dit er doorheen.

8

Roer de afgekoelde rijst en avocado er doorheen.

9

Breng op smaak met peper en zout en garneer met Grana Padano.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g Pandanrijst
 1 Kippenbouillonblokje
 4 Kipdijfilets
 3 Tomaten
 1 Avocado
 1 Rode ui
 100 g Mais
 1 Limoen
 Peterselie
 Bieslook
 2 eetlepel Chilisaus
 Grana Padano
Marinade
 1 eetlepel Olijfolie
 2 theelepel Oregano
 1 theelepel Kerriepoeder
 ½ theelepel Knoflookpoeder
 Peper en Zout

Aanwijzingen

Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaaltje.
Wrijf de kipdijfilets hiermee in en laat even rusten.

2

Snijd de tomaat en de avocado in blokjes en snipper de rode ui.

3

Rasp de schil van 1 limoen en hak de bieslook en peterselie fijn.

Bereiding
4

Kook de rijst met het bouillonblokje. Giet af en laat 10 minuten rusten.

5

Bak de kipdijfilets in 12 minuten goudbruin in de airfryer op 180 graden.

6

Meng de tomaat, mais, rode ui, zest, bieslook en peterselie met de chilisaus.

7

Snij de gebakken kipdijfilets in reepjes of blokjes en roer dit er doorheen.

8

Roer de afgekoelde rijst en avocado er doorheen.

9

Breng op smaak met peper en zout en garneer met Grana Padano.

Notes

Rijst Salade