Sneeuw Cake

Heerlijk luchtige cake gevuld met een romige vanille vulling.

Totale tijd1 uurRating
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd30 minuten
Cakebeslag
 250 g Eieren
 42 g Suiker
 8 g Vanillesuiker
 110 g Schar Mix C
 1 theelepel Zout
Cakevulling
 250 ml Slagroom
 125 g Mascarpone
 100 g Poedersuiker
 8 g Klop-fix
 8 g Vanillesuiker
 75 ml Vanillevla
1

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2

Mix de eieren en de suiker op de hoogste stand in 10 minuten tot een luchtig mengsel.

3

Zeef de meel en het zout en spatel dit voorzichtig door de eieren.

4

Bak de cake op 180 graden in 30 minuten gaar.

5

Laat de taart afkoelen voordat je hem in 2 plakken snijdt.

6

Klop alle ingrediënten voor de cakevulling tot een stevige gladde massa.

7

Smeer de cakevulling op de onderste helft van de cake.

8

Leeg de bovenste helft er bovenop en bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

Cakebeslag
 250 g Eieren
 42 g Suiker
 8 g Vanillesuiker
 110 g Schar Mix C
 1 theelepel Zout
Cakevulling
 250 ml Slagroom
 125 g Mascarpone
 100 g Poedersuiker
 8 g Klop-fix
 8 g Vanillesuiker
 75 ml Vanillevla

Aanwijzingen

1

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2

Mix de eieren en de suiker op de hoogste stand in 10 minuten tot een luchtig mengsel.

3

Zeef de meel en het zout en spatel dit voorzichtig door de eieren.

4

Bak de cake op 180 graden in 30 minuten gaar.

5

Laat de taart afkoelen voordat je hem in 2 plakken snijdt.

6

Klop alle ingrediënten voor de cakevulling tot een stevige gladde massa.

7

Smeer de cakevulling op de onderste helft van de cake.

8

Leeg de bovenste helft er bovenop en bestrooi met poedersuiker.

Notes

Sneeuw Cake