Sticky Chicken

Heerlijk malse kip in een zoete saus, geserveerd met rijst.

Totale tijd35 minutenRating
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd20 minuten
Ingrediënten
 200 g Pandanrijst
 1 Kippenbouillonblokje
 4 Kipdijfilets
 1 Rode Paprika
Marinade
 2 eetlepel Wokolie
 4 eetlepel Ketchup
 2 eetlepel Oestersaus
 3 eetlepel Ketjap Manis
 2 eetlepel Honing
 1 eetlepel Basterdsuiker
 1 theelepel Gemberpoeder
 1 theelepel Chinese 5 Spice
 1 theelepel Knoflookpoeder
 1 theelepel Kerriepoeder
 ½ theelepel Korianderpoeder
 ½ theelepel Paprikapoeder
 ½ theelepel Peper en Zout
Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

2

Snijd de kipdijfilet in blokjes of reepjes en meng door de marinade. Laat 10 minuten intrekken.

3

Snijd de paprika in blokjes.

Bereiding
4

Kook de rijst met het bouillonblokje. Giet af en laat 10 minuten rusten.

5

Bak de kipdijfilet 10 minuten in de marinade op middelmatig vuur.

6

Bak tenslotte de paprika nog een paar minuten mee.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 g Pandanrijst
 1 Kippenbouillonblokje
 4 Kipdijfilets
 1 Rode Paprika
Marinade
 2 eetlepel Wokolie
 4 eetlepel Ketchup
 2 eetlepel Oestersaus
 3 eetlepel Ketjap Manis
 2 eetlepel Honing
 1 eetlepel Basterdsuiker
 1 theelepel Gemberpoeder
 1 theelepel Chinese 5 Spice
 1 theelepel Knoflookpoeder
 1 theelepel Kerriepoeder
 ½ theelepel Korianderpoeder
 ½ theelepel Paprikapoeder
 ½ theelepel Peper en Zout

Aanwijzingen

Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

2

Snijd de kipdijfilet in blokjes of reepjes en meng door de marinade. Laat 10 minuten intrekken.

3

Snijd de paprika in blokjes.

Bereiding
4

Kook de rijst met het bouillonblokje. Giet af en laat 10 minuten rusten.

5

Bak de kipdijfilet 10 minuten in de marinade op middelmatig vuur.

6

Bak tenslotte de paprika nog een paar minuten mee.

Notes

Sticky Chicken