Jam­ba­laya Cho­ri­zo

Een heerlijke Jam­ba­laya met cho­ri­zo en kip.

Totale tijd50 minutenRating
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minuten
Marinade
 2 eetlepel Olijfolie
 1 theelepel Paprikapoeder
 1 theelepel Gemalen Cayennepeper
Ingrediënten
 4 Kipdijfilets
 200 g Pandanrijst
 700 ml Water
 1 ½ Kippenbouillonblokje
 1 Chorizo
 2 Uien
 1 Gele Paprika
 3 Stengels Bleekselderij
 200 g Sperziebonen
 2 eetlepel Olijfolie
Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Snijd de kipdijfilet in blokjes of reepjes en meng door de marinade.

2

Snijd de chorizo in de lengte door de helft en daarna nogmaals in de lengte door de helft. Snijd de kwartjes in plakjes van 1/2 cm.

3

Snijd de paprika in blokjes, de bleekselderij in plakjes en snipper de ui. Snijd puntjes van de sperziebonen en halveer ze.

4

Verhit voldoende water met de waterkoker.

Bereiding
5

Bak de gemarineerde kipdijfilet 5 minuten op middelmatig vuur en schep uit de pan.

6

Doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 minuten. Voeg de ui toe en bak 3 minuten mee.

7

Voeg de paprika, sperziebonen en bleekselderij toe. Maak de bouillon en schenk deze erbij. Voeg de rijst toe en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.

8

Laat de jambalaya 10 minuten op laag vuur staan zonder te roeren met de deksel op de pan.

9

Voeg na 10 minuten de kipdijfilet toe en laat nogmaals 10 minuten op laag vuur staan zonder te roeren maar nu zonder deksel.

10

Roer alles goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Ingrediënten

Marinade
 2 eetlepel Olijfolie
 1 theelepel Paprikapoeder
 1 theelepel Gemalen Cayennepeper
Ingrediënten
 4 Kipdijfilets
 200 g Pandanrijst
 700 ml Water
 1 ½ Kippenbouillonblokje
 1 Chorizo
 2 Uien
 1 Gele Paprika
 3 Stengels Bleekselderij
 200 g Sperziebonen
 2 eetlepel Olijfolie

Aanwijzingen

Mise en place
1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Snijd de kipdijfilet in blokjes of reepjes en meng door de marinade.

2

Snijd de chorizo in de lengte door de helft en daarna nogmaals in de lengte door de helft. Snijd de kwartjes in plakjes van 1/2 cm.

3

Snijd de paprika in blokjes, de bleekselderij in plakjes en snipper de ui. Snijd puntjes van de sperziebonen en halveer ze.

4

Verhit voldoende water met de waterkoker.

Bereiding
5

Bak de gemarineerde kipdijfilet 5 minuten op middelmatig vuur en schep uit de pan.

6

Doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 minuten. Voeg de ui toe en bak 3 minuten mee.

7

Voeg de paprika, sperziebonen en bleekselderij toe. Maak de bouillon en schenk deze erbij. Voeg de rijst toe en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.

8

Laat de jambalaya 10 minuten op laag vuur staan zonder te roeren met de deksel op de pan.

9

Voeg na 10 minuten de kipdijfilet toe en laat nogmaals 10 minuten op laag vuur staan zonder te roeren maar nu zonder deksel.

10

Roer alles goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Jam­ba­laya Cho­ri­zo